Spenatpannkakor med kyckling- och edamameröra

Recept på spenatpannkakor med kyckling- och edamameröra. Pannkakor – en riktig familje-favorit! Mixa ner spenat i pannkakssmeten och byt ut sylten mot en matig fyllning av kyckling och grönt!

För 4 personer:

Ingredienser

100 g spenat färsk
1 citron
4 ägg
250 g keso
1 dl mjölk
1 dl vetemjöl
0,5 tsk salt
2 msk snör

Fyllning:

225 g kycklingkött tillagat
1 äpple
1,5 dl edamamebönor eller gröna ärter
3 msk tahini (sesampasta)
1 msk citron pressad
0,5 tsk spiskummin mald
0,5 tsk salt
1 krm svartpeppar nymald

Tillbehör:

babyspenat
citron

40 minuter

Spenatpannkakor med kyckling- och edamameröra – gör så här:

  1. Skölj citronen noga i ljummet vatten. Riv skalet. Mixa alla ingredienser till pannkakssmeten  med mixerstav.
  2. Grädda pannkakor av smeten i smör i en liten panna, ca 20 cm i diameter. Håll dem varma under ett lock.
  3. Fyllning: Skär kycklingköttet i mindre bitar. Kärna ur och riv ner äpplet. Tillsätt bönor eller ärter. Blanda ner tahini, citronsaft och spiskummin. Krydda med salt och peppar.
  4. Servera pannkakorna med kycklingröran, spenat och citron.

Gillar du det här receptet? Missa då inte våra nyhetsbrev som ger matinspiration för hela veckan. Signa upp dig här för att få Veckomenyn och Helgmenyn varje vecka!

Få vardagsmiddagar och helgmenyer komponerade av Allt om Mat:s redaktör.

Foto: Ulrika Pousette