För 6 person(er)

Ingredienser

Pajdeg

100 g smör
3 dl vetemjöl
2 msk vatten

Fyllning

250 g bladspenat tinad, urkramad
0,5 purjolök
1 msk smör
0,5 tsk salt
2 krm peppar
2 tomater tunt skivade
4 ägg
3 dl gräddfil
1,5 dl crème fraiche
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
3 dl ost riven

Garnering

solrosskott eller kryddgrönt

1. Sätt ugnen på 225°.
2. Blanda ihop pajdegen i en matberedare.
3. Kavla ut degen och klä en pajform ca 24 cm diameter.
Nagga botten med en gaffel och ställ in den i kylen ca 30 minuter.
4. Förgrädda pajskalet ca 10 min på nedersta falsen.
5. Tina och krama ur vätskan från spenaten, skär den i mindre bitar.
Strimla purjolöken. Fräs spenat och purjolök i en stekpanna med smör tills all vätska dunstat. Salta och peppra.
6. Lägg spenat, purjolök och tomatskivor i pajskalet.
7. Vispa ihop ägg, mejeriprodukter, salt och peppar. Häll det över spenat och tomater.
8. Strö över osten och grädda pajen mitt i ugnen ca 25 min tills äggstanningen stelnat. Dekorera med solrosskott eller kryddgrönt.