Recept på spenatgazpacho med räkor, bröd och hemlagad färskost. Späda, fina spenatblad innehåller denna våriga gazpacho.

För 4 personer

Ingredienser

2 l spenat färsk (ca 300 g)
1 gurka
2 salladslökar
1 vitlöksklyfta
2 dl vatten
1 citron, rivet skal och saft
1 dl olivolja, gärna kallpressad
2 msk rödvinsvinäger
1,5 tsk salt

Tillbehör:

500 g räkor med skal
bröd
0,5 chili grön t ex spansk peppar

Spenatgazpacho – gör så här:

  1. Ansa  och skölj spenaten noga.
  2. Koka upp vatten i en stor kastrull. Förväll spenaten ca 1 minut, spola dem i kallt vatten och krama ut all vätska.
  3. Grovhacka spenaten. Skala och grovhacka gurkan. Ansa och skär salladslöken i bitar. Kärna ur och finhacka chilin.
  4. Lägg alla ingredienser i mixerkanna eller matberedare. Mixa soppan slät och fin.
  5. Kyl soppan så att den är riktigt kall till servering. Skala räkorna och servera dem till soppan tillsammans med bröd.