Quinoafrön är mycket rika på proteiner. Den vackra, svarta sorten innehåller mer kostfiber och är krispigare än den vita.

För 4 person(er)

Ingredienser

2 dl quinoa svart
1 rödlök liten
1 körsbärstomater (250 g) ask
2 påsar babyspenat (à 80 g)
600 g lax i bit gravad
1 msk smör
0,5 dl dill hackad

Vinägrett:

2 msk citron pressad
2 msk dijonsenap
3 msk olivolja
2 krm salt
1 krm svartpeppar nymald

Tillbehör:

bröd

1. Skölj quinoan noga i ljummet vatten så att alla bitterämnen sköljs bort. Koka den enligt anvisning på förpackningen och låt kallna.
2. Skala och skiva löken. Halvera tomaterna.
3. Blanda alla ingredienser till vinägretten.
4. Blanda quinoan med lök, tomater och spenat. Häll över vinägretten.
5. Skär bort skinnet från laxen och strimla den. Stek den hastigt i smör i en stekpanna ca 3 min. Blanda ner dillen.
6. Toppa salladen med laxen och servera.