Spenat- och potatisragu

Rostade potatisklyftor i samklang med sköna gröna nyttigheter. Allt i samma rätt. Potatisen kan tillagas något i förväg för att sedan värmas i ugn och därefter blandas med övriga ingredienser. Passar till det mesta utom gryt- och wokrätter.

1. Sätt ugnen på 225°. Skölj och borsta potatisen. Skär den i klyftor. Blanda dem med 1 msk olja och lägg dem med skalsidan nedåt i en långpanna vars botten täckts med bakplåtspapper. Strö över 3/4 tsk salt. Stek mitt i ugnen ca 35 min. Ta ut ur ugnen, ringla över 1 msk olja och rör om.
2. Rosta sesamfrön utan matfett i torr het stekpanna. Låt svalna.
3. Skär urkärnad och hinnfri paprika i lite fyrkantiga bitar. Klyfta den skalade rödlöken. Skölj spenaten och ta bort grova stjälkar.
Är bladen stora, så riv dem i mindre bitar.
4. Fräs paprika, rödlök och purjolök hastigt halvmjuk i 1 msk olja i stor stekpanna. Vänd ner spenatbladen och fräs dem hastigt. Bladen ska ha kvar sin spänst och bör inte bli för slankiga.
Krydda med 2 krm salt och svartpeppar. Vänd sist ner den varma potatisen i grönsaksblandningen. Strö över rostade sesamfrön.

Recept från