Veckans soppa gör vi på fryst sparris, den klarar att bevara sin goda smak i frysen. Avsluta gärna med en färdigköpt ostkaka och servera den med lite sylt.

För 4 personer

Ingredienser

350 g grön sparris fryst + 50 g
2 hönsbuljongtärningar
5 dl vatten
0,5 dl gräslök hackad
2 dl crème fraiche lätt
1 krm salt

Ostmackor

8 skivor lantbröd (60 g/pers)
100 g ost skivad (17 %)

Sparrissoppa med varma ostmackor – gör så här:

  1. Sätt ugnen på 225°. Skär 350 g sparris i mindre bitar.
  2. Koka upp vattnet och smula ner buljongtärningarna. Lägg i sparris och gräslök. Sjud tills sparrisen mjuknat, ca 15 min.
  3. Mixa soppan slät. Rör i crème fraiche. Smaka av med salt.
  4. Fördela osten på brödet. Gratinera mackorna mitt i ugnen 6-7 min, tills osten fått lite färg.
  5. Skär 50 g sparris i mindre bitar och värm i soppan. Servera med varma ostmackor.