Sparrissoppa med pocherat ägg och krasse

Recept på sparrissoppa med pocherat ägg och krasse. Enkelt och gott. Pocherade ägg ger soppan en lyxig touch, särskilt om man väljer små fina vaktelägg. Räcker till 8–10 personer på buffé.

30 minuter

Gör så här:

  1. Ansa och skär sparrisen i cm- långa bitar. Spara 2–3 stjälkar till garnering. Skär dem i tunna remsor med en potatisskalare. Skala och hacka löken. Fräs sparrisbitar och lök i smör i en gryta 2–3 min. Häll över vin, grädde och vatten. Tillsätt buljongtärningen och koka upp. Låt koka under lock ca 10 min. 
  2. Pocherade ägg: Koka upp vattnet med salt och ättika i en rymlig kastrull. Knäck ner ett ägg i taget i en kopp.
  3. Rör runt i det sjudande vattnet så att det bildas en virvel och stjälp sedan ner äggen ett och ett. Låt sjuda 3–4 min för stora ägg och ca 2 min för vaktelägg, tills de gått ihop något och känns fasta på ytan. De ska fortfarande vara rinniga inuti. Lyft upp med en hålslev och låt rinna av. 
  4. Mixa soppan slät och krydda med salt och peppar. Servera med pocherade ägg, hyvlad sparris och krasse. 

 

Recept från