Sparrissallad med rabarber och gurka

Recept på sparrissallad med rabarber och gurka. Testa en spännande och somrig smakkombination – gurka, rabarber och sparris.

För 10 personer på buffé:

Ingredienser

500 g sparris vit
3,5 dl vatten
1 msk citron pressad
1 tsk salt
1 tsk strösocker
1 gurka stor
100 g rabarber

Dressing:

3 msk olivolja
2 msk citron pressad
1 msk honung
0,5 tsk salt

Garnering:

1 tsk flingsalt
dill

30 minuter

Sparrissallad med rabarber och gurka – gör så här:

  1. Skala sparrisen och skär bort den nedersta biten. Skär i ca 2 cm breda bitar.
  2. Koka upp vatten, citronsaft, salt och socker. Koka sparrisen ca 5 min, tills den är mjuk men med tuggmotstånd. Låt kallna i lagen.
  3. Skala gurkan och halvera den på längden. Skrapa bort kärnorna och skär den i ca 1 cm breda bitar. Ansa rabarbern och skär den i 2–3 mm breda skivor.
  4. Dressing: Vispa ihop alla ingredienser.
  5. Häll bort lagen från sparrisen och blanda grönsakerna med dressing och flingsalt precis före servering. Lägg upp salladen på ett fat och toppa med små dillkvistar.
Fler recept med: Buffé, Grönsaker, Övrigt, Sallader