Sparrissallad med ansjovis och limeyoghurt

Den här salladen är speciellt komponerad till Allt om Mat:s läsare. Erik kan inte tänka sig en midsommar utan mycket sill, därför innehåller även denna ansjovis. Erik väljer små Grebbestad ansjovisfiléer.

1. Börja med såsen: Blanda samman yoghurt, limeskal (spara lite till garnering), limesaft och rosépeppar. Smaka av med salt.
2. Skölj salladen och plocka bort rottrådar och gula blad. Blanda citronolja, salt och peppar. Rosta solrosfröna i torr stekpanna.
3. Skär bort 2 cm längst ner på sparrisstjälkarna och lägg ner dem i kokande lättsaltat vatten. Låt koka 2–4 min.
4. Lägg upp sparrisen som en solfjäder. Lägg de små ansjovisfiléerna emellan. Blanda salladen med dressingen. Lägg upp salladen och strö över solrosfrön. Lägg upp limeyoghurten i klickar. Garnera med rivet limeskal.

Recept från