Sparrispasta

Här är det de populära skinn- och benfria kycklingfiléerna som får en
smakrik ostfyllning och blir inslagna i parmaskinka. Försiktigt bakade i
ugn och serverade med en lätt krämig sparrispasta – så har du en italiensk festmåltid på bordet inom en timme.

1. Sätt ugnen på 200°. Grovhacka basilikan och blanda med parmesanosten. Skär ett rejält snitt mitt uppe på varje kycklingfilé. Krydda med ca hälften av svartpepparn, fyll med ostblandningen.
Slå in varje filé i två skivor parmaskinka till ett paket och fäst ihop med en grillpinne.
2. Sätt på en halv schalottenlök och en körsbärstomat på varje sida om filén och pensla lätt med olja. Krydda med resterande svart-
peppar. Lägg spetten på en ugnsplåt och stek dem i mitten av ugnen 16-18 minuter.
3. Sparrispastan: Skär bort några cm längst ner på sparrisen och skär resten i tunna slantar – spara knopparna för sig och förväll dem 1-2 minuter i lättsaltat vatten. Koka pastan i rikligt med vatten enligt paketets anvisningar, och låt sparrisslantarna koka med knappt 1 minut på slutet.
4. Koka upp crème fraichen och smula i buljongtärningen. Smaksätt med en aning salt och peppar. Slå av pastavattnet och lägg upp
pastan på ett varmt djupt uppläggningsfat. Ringla crème fraiche över pastan och lägg på kycklingspetten, garnera med sparrisknopparna och eventuellt något kryddgrönt, till exempel
basilikablad.

Recept från