Sparrispasta med skaldjur och plommontomatsås

Receptet är från Karin von Schencks bok "Sparris sanningar & myter odling & recept".  Bokförlag: Infobooks.

Fräs löken i olivoljan, tillsätt de grovhackade tomaterna, vinet, lagerblad, pressad vitlök, honung, salvia. Låt koka i cirka 10-15 minuter, smaka av med salt och vitpeppar. Sila såsen.

Koka pastan al dente i saltat vatten med lite olivolja. Häll av pastan. Hacka basilikan.

Stek sparrisen i olivoljan på medelvärme, tillsätt pastan och tomatsåsen. När allt är varmt tillsätt räkor, musslor och den hackade basilikan. Smaka av med salt och vitpeppar.

Servera i en djup tallrik, strö över parmesanost.

 

Dryckesförslag av Kenneth Söderberg

Valle Reale – San calisto. Abruzzo, Italien

Ett elegant vin från ett av Italiens mest spännande och moderna vindistrikt. Rikt och nyanserat med bitter choklad, tydliga ekfat och tannin utan att gå över styr eller stjäla föreställningen.

Sokol Blosser Winery – Evolution. Oregon, USA 

Avantgardistikt och härlig fräscht. Blenden är minst sagt okonventionell och bjuder på en spännande balansakt mellan syrligt och beskt. Då rätten i sig är generös med såväl sötma som sälta ramlar vi rakt in i Nirvana… eller, nåja, himmelskt gott hursomhelst.

 

Recept från