Sparris med parmaskinka och parmesan

Skivor av ciabatta rostas lättast i ugn eller torr grillpanna eftersom de försvinner ner i en vanlig brödrost. Koka sparrisen i lättsaltat citronvatten och stek dem hastigt i grillpanna strax före servering.

1. Ansa sparrisen och dela den om den är lång. Kraftig sparris kan också delas på längden. Lägg sparrisen i kokande lättsaltat vatten med citron i. Koka under lock ca 5 min tills den är mjuk. Häll av vattnet och spola sparrisen i kallt vatten och låt den rinna av.
2. Rosta brödskivorna och lägg dem på tallrikar. Arrangera parmaskinka och rucolasallad på och runtom brödet.
3. Blanda sparrisen i en skål med olivolja och stek dem hastigt i het grillpanna ca 2 min. Lägg upp direkt och droppa över resten av olivoljan. Strö över parmesan, grovmald svartpeppar och gourmetsalt.

Recept från