Spansk tortilla med heta vitlöksräkor

Spansk tortilla eller potatisomelett räcker till 10 personer om den serveras som förrätt i smala snibbar eller på buffébordet.
Serveras den som lunchrätt räcker den till 4 personer.
Använd gärna en fast potatissort.

1. Skala och skär potatisen i tunna skivor. Finstrimla löken.
2. Hetta upp olivoljan i en stor stekpanna med diametern 21 cm. Stek potatisen på medelstark värme ca 10 min.
3. Tillsätt lök, salt och peppar och stek ytterligare ca 3 min eller tills löken och potatisen är mjuka.
4. Vispa upp äggen och häll dem över potatis- och lökblandningen. Rör försiktigt med en gaffel så att smeten rinner ner i blandningen.
Stek på medelstark värme ca 2 min. Vänd med hjälp av ett lock och stek andra sidan cirka 2 min.
5. Räkor: Skala räkorna. Ansa och finhacka salladslöken.
Dela, kärna ur och ta bort de vita innerväggarna på pepparfrukten. Skala vitlöken. Finhacka pepparfrukt och vitlök.
6. Stek lök, pepparfrukt och vitlök i olivolja ca 2 min. Rör ner räkor och persilja och låt allt bli hett. Smaka av om det behövs salt. Räkorna ska inte steka med länge, då blir de sega.
7. Servera tortillan i bitar med räkor och sallad.

Recept från