Spansk tapastårta

Spännande smaker i en god kombination. Små grillade paprikor inlagda i en lag med vitlök och örter garnerar tårtan tillsammans med cecina, ett lufttorkat, lättrökt nöt- eller hästkött från en provins
i Spanien. Köttet kan bytas ut mot det italienska nötköttet bresaola.

1. Skär champinjonerna i kvartar. Fräs dem i olja i en stekpanna, tills det mesta av vätskan försvinner. Strö på salt och peppar. Låt svalna.
2. Skär 200 g cecina i små tärningar. Skölj och finstrimla purjolöken.
Skär paprika i små bitar. Skala och finhacka vitlöken.
Blanda svamp, cecina, purjolök, paprika, vitlök, majs,
crème fraiche, kesella, chilisås, cayennepeppar och ost till en röra. Smaka av med salt och peppar. Ställ fyllningen i kylen tills tårtan ska läggas ihop.
3. Lägg ut 3 skivor av brödet, skär bort långsidans kanter på de mittersta brödskivorna. Lägg en tallrik med diametern 22 cm på brödskivorna och skär runt den. Gör på samma sätt med de andra brödskivorna.
4. Lägg en botten i en form med diametern 24 cm och löstagbar kant. Lägg på en tredjedel av fyllningen och varva bottnar och fyllning. Avsluta med fyllning. Täck med plastfolie och ställ kallt till nästa dag.
5. Ta bort formens kant och bred kesella runt tårtkanterna och tryck fast 100 g cecina lite omlott. Limma med kesella. Dela sardellfiléerna på mitten. Garnera med sardeller, paprikor, oliver, och basilikablad.

Recept från