Spagetti med köttfärssås är aldrig fel. Populär och snabblagad. Det här receptet ger mycket köttfärssås, men den går bra att frysa eller ta med i lunchlådan.

För 4 person(er)

Ingredienser

2 morötter
1 lök gul
3 vitlök klyftor
3 selleri stjälkar
1 msk olivolja
500 g nötfärs
2 krm svartpeppar
0,5 tsk salt
1 tsk rosmarin torkad
2 msk tomatpuré
400 g tomater krossade
1 burk vatten
1 köttbuljong tärning

Tillbehör

300 g spaghetti

Spagetti med köttfärssås – gör så här:

  1. Skala och grovriv eller finhacka morötter, lök och vitlök. Ansa och finstrimla selleristjälkarna.
  2. Hetta upp olja i en rymlig stekpanna eller gryta. Stek blandningen på medelgod värme ca 2 min. Blanda ner färsen och stek den under omrörning ca 5 min.
  3. Blanda ner peppar, salt, rosmarin och tomatpuré. Häll på tomatkross samt vatten. Smula ner buljongtärning. Låt köttfärssåsen småkoka ca 15 min.
  4. Servera med kokt spaghetti eller annan pastasort.