Pesto från Trapani innehåller bland annat mandel, basilka, tomat och olivolja. Här är en spaghettirätt med samma smaker.

För 4 person(er)

Ingredienser

400 g spaghetti
1 kg kvisttomater
1 dl sötmandel
1 basilika färsk, kruka
0,75 dl olivolja
3 vitlöksklyftor pressade
0,5 pepparfrukt liten röd
0,5 krm chilipeppar
1 tsk strösocker
1 tsk salt
1 krm svartpeppar nymald

Tillbehör:

100 g pecorinoost riven

1. Skålla, skala och kärna ur tomaterna. Tärna tomatköttet.
2. Skålla och skala mandeln.
3. Kör mandel och basilikablad i matberedare tills det är finhackat. Tillsätt olivolja, vitlök, chilifrukt, socker, salt och peppar.
4. Blanda den nykokta pastan med peston och tomaterna. Strö över pecorinoosten.