Spaghetti alla carbonara – en klassiker som fungerar till vardags och fest

Recept på spaghetti alla carbonara. Här håller vi carbonaran strikt med smakrik pancetta eller bacon av bra kvalitet, lök och ägg. Bacon ger en mer dominant smak, medan pancettan ger en mildare carbonara.

Spaghetti alla carbonara
Wolfgang Kleinschmidt

Recept på spaghetti alla carbonara

Ingredienser 4 personer

Spaghetti carbonara
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
250 g pancetta eller bacon
50 g pecorinoost
50 g parmesanost
2 msk olivolja
2 ägg
2 äggulor
400 g spaghetti
2 krm nymald svartpeppar
Tillbehör
finriven parmesanost
finhackad bladpersilja

Tillagning: Ca 20 min

Spaghetti alla carbonara

 

1. Skala lök och vitlök. Finhacka löken och skiva vitlöken. Skär pancettan i små bitar. Finriv pecorino och parmesan.

2. Fräs vitlöken i olja tills den är gyllenbrun. Släng bort vitlöken.

3. Fortsätt att fräsa lök och pancetta i samma olja tills det får färg utan att bli bränt, ca 3 min.

4. Rör ihop ägg och äggulor med de båda ostsorterna och svartpeppar.

5. Koka spagettin enligt anvisning på förpackningen. Spara 1 dl av pastavattnet. Blanda ner lök och pancetta i pastan.

6. Blanda ner ägg- och ostblandningen i den heta pastan och blanda ordentligt. Krämigheten regleras genom att man häller på lite av det varma kokvattnet.

7. Servera pastan direkt med parmesan och persilja

Recept från

Kommentera

Nu kan du kommentera med Facebook. Vi vill gärna höra dina åsikter så logga in med ditt Facebook-konto och skriv din kommentar.

Läs mer om våra regler