Blåmusslor är enklare att tillaga än man kan tro. Här serveras de med pasta och persilja.

För 4 personer

Ingredienser

1 kilo blåmusslor
2 vitlöksklyftor
1 röd chili, t ex spansk peppar
3 msk olivolja
1 dl finhackad bladpersilja
1 1/2 dl torrt vitt vin
300 g spaghetti

Tillbehör

60 g bröd /pers

30 min

Spagetti med blåmusslor – Spaghetti alle cozze

 

1. Skölj och skrubba musslorna i kallt vatten. Släng de som inte sluter sig när man knackar dem i köksbänken. Skala och finhacka vitlöken. Kärna ur och finhacka chilin.
2. Fräs vitlök och chili i olja i en låg, vid panna ca 2 min. Tillsätt musslor och persilja. Häll på vinet och sätt på ett lock. Låt sjuda ca 5 min. Rör runt då och då.
3. Koka pastan i lättsaltat vatten i en gryta enligt anvisning på förpackningen. Häll av vattnet och häll tillbaka pastan i grytan.
4. Ta bort de musslor som inte har öppnat sig. Blanda ner musslorna i spagettin och tillsätt 1 dl av kokspadet. Servera genast med bröd.

Fler recept med: Övrigt