Späckad gårdsgris med karamelliserade äpplen, och sauterad savojkål

Rimmad fläsksida går att beställa. Fråga i charkdisken. Fläsket blir saftigt och mört då det steks på låg temperatur och under lång tid i ugnen.

1. Sätt ugnen på 150°. Späcka* fläsksidan med hälften av katrinplommonen och alla aprikoserna. Salta och peppra runt om med 1 1/2 tsk salt och 2 krm peppar. Lägg köttet i en ugnssäker form. Klicka på 2 msk smör.
2. Tillaga mitt i ugnen ca 3 timmar. Ös fläsket med jämna mellanrum.
3. Blanda vatten, vin och fond.  Hacka katrinplommonen och blanda i. Låt koka tills hälften återstår. Vispa i skyn från köttet. Red eventuellt skyn med majsstärkelse utrörd i lite kallt vatten.
4. Strimla savojkålen. Fräs den i 1 msk smör tills den börjar mjukna. Krydda med 1/2 tsk salt och 1 krm peppar.
5. Kärna ur äpplena och skär ner dem i små tärningar. Stek dem i 1 msk smör och olja. Strö över sockret och låt det karamelliseras.
6. Skär köttet  i portionsbitar. Servera det med plommonkalvsky, savojkål, äpplen och ugnsrostad mandelpotatis.

* Späcka = göra snitt i köttet och stoppa in t ex katrinplommon och aprikoser.

Recept från