Smakrik kycklinggryta med mycket grönsaker och försiktig hetta av thaichili.

För 4 person(er)

Ingredienser

Kycklinggryta

500 g kycklingfilé
5 dl vatten
4 msk konc kycklingfond
4 rabarberstjälkar (300 g)
1 thaichili röd
1,5 dl råsocker
1 tsk salt
2 msk sherryvinäger
3 msk tomatpuré
1 paprika röd
1 paprika grön
2 knipplökar
1 burk vattenkastanjer (225 g)
1,5 msk Maizena majsstärkelse
100 g böngroddar färska

Tillbehör:

ris gärna basmati

1. Blanda vatten och kycklingfond i en rymlig kastrull. Ansa och finstrimla rabarber. Kärna ur och strimla chilin.Lägg allt i en  kastrull. Tilllsätt socker, salt, vinäger och tomatpuré. Koka upp och låt sjuda 10 min.
2. Ansa och kärna ur paprikorna. Skär dem i ca 2 cm stora bitar. Ansa och grovhacka lökarna, häll av och skär vattenkastanjerna i bitar. Skär kycklingfiléerna i ca 2 cm stora bitar.
3. Lägg kycklingbitarna i den heta buljongen och låt dem sjuda ca 2 min. Lägg i paprika, lök och kastanjer och koka ca 3 min. Rör ut majsstärkelse i lite kallt vatten. Tillsätt redningen och låt koka upp.
4. Blanda ner böngroddar strax före servering. Servera ris till grytan.