En enkel tomatsallad med lite ovanlig kombination av smaker som passar perfekt till grillat.

För 8 pers på buffé

Ingredienser

Sötsur tomatsallad med dill, ättika och sirap

6 tomater
1 ask körsbärstomater (250 g)
2 krm salt
1 krm nymald svartpeppar
4 msk olivolja
2 msk finhackad dill
2 msk tomatpuré
2 msk ättiksprit (12 %)
2 msk vatten
1 msk ljus sirap
1 tsk krossade dillfrön
1/2 bananschalottenlök

Garnering

små dillkvistar

15 min

Sötsur tomatsallad med dill, ättika och sirap

 

1. Skär tomaterna i klyftor och skivor. Halvera körsbärstomaterna. Blanda tomaterna med salt och peppar.

2. Rör ihop olja, dill, tomatpuré, ättika, vatten, sirap och dillfrön.

3. Skala och skiva löken tunt. Blanda tomater, dressing och lök och garnera med dillkvistar.