Recept på vegetariska sötpotatis- och linsbiffar. Biffarna är godast nystekta men går att steka färdiga och värma på en plåt i ugnen.

För 6 personer

Ingredienser

1 dl röda linser
2 sötpotatisar små (à 250 g)
1 rödlök
1 klyfta vitlök
3 ägg
1/2 dl ströbröd
1 tsk grönsaksbuljongspulver
1/2 tsk sambal oelek
1/4 tsk spiskummin mald
2 msk persilja hackad
2 tsk salt
1 krm svartpeppar nymald
3 msk rapsolja

30 min

Sötpotatis- och linsbiffar – gör så här:

  1. Koka linserna i saltat vatten ­enligt anvisning på förpackning.
  2. Skala och skär sötpotatisen i bitar. Mixa i matberedaren tills den är finhackad. Skala och finhacka löken. Skala och pressa ­vitlöken.
  3. Blanda alla ingredienser. ­Krydda med salt och peppar. Låt smeten stå ca 5 min.
  4. Forma smeten till biffar och stek dem i olja tills de fått fin färg, 4–5 min på varje sida.

Gillar du det här receptet? Missa då inte våra nyhetsbrev som ger matinspiration för hela veckan. Signa upp dig här för att få Veckomenyn och Helgmenyn varje vecka!

Få vardagsmiddagar och helgmenyer komponerade av Allt om Mat:s redaktör.

Foto: Ulrika Pousette