Sötpotatis med parmesan, kyckling och avokadogräddfil

Salt parmesan passar perfekt till sötpotatis. Går blixtsnabbt att laga – sedan sköter ugnen resten.

10 min + 30 min i ugn

1. Sätt ugnen på 225°. Krydda kycklingen med chilipulver och 1 tsk salt. Lägg den på en plåt och stek den mitt i ugnen ca 35 min.
2. Skala och skär varje sötpotatis i fyra klyftor. Strö över 1/2 tsk salt. Blanda klyftorna med olivolja och 25 g parmesanost.
3. Lägg sötpotatisen vid sidan av kycklingen när 15 min återstår av kycklingens tillagningstid. Stek i övre delen av ugnen. Strö på 25 g ost på potatisen när det är ca 5 min kvar.
4. Skala, kärna ur och mosa avokadorna med gräddfilen. Tillsätt salt. Servera röran till kycklingen och potatisen. Krispig sallad är gott till.

Recept från