Sorbet på mango, serveras med honung smaksatt med lime. Kan förberedas men blir krämigare om den görs medan gästerna väntar vid bordet. Servera gärna i kylda skålar (ställ 1 timme i kylskåp).

För 4 portioner

Ingredienser

1/2 lime
5 msk flytande honung
2 pkt fryst mango (á 225 g)
1 banan
4 msk florsocker
1/2 dl iskallt vatten

Till garnering

finrivet skal från 1 lime

15 min

Sorbet, mango med limehonung – gör så här:

  1. Skrubba limen i ljummet vatten, riv skalet (spara till garnering) och pressa juicen. Blanda juice och honung.
  2. Mixa den frysta mangon fint i en matberedare.
  3. Skala och skiva bananen. Tillsätt den och sockret till mangon.
  4. Häll vattnet genom matar-
röret och mixa till en slät massa.
  5. Fördela massan i skålar. Ringla över limehonungen och garnera med limeskal.