En lättlagad soppa där den härliga nordafrikanska lammkorven merguez ger en kryddig spets till anrättningen. Kan man inte hitta just den sorten i affären går det bra med någon annan het variant. Den som vill göra soppan matigare kan tillsätta 100 g tärnad fetaost precis före servering.

För 4 person(er)

Ingredienser

1 squash liten (ca 300 g)
250 g merguez-korv
2 msk olivolja
1 vitlök klyfta, pressad
1 tsk spiskummin mald
0,5 tsk koriander mald
0,5 tsk kardemumma mald
1 burk tomater passerade (400 g)
0,5 l vatten
2 msk kalvfond (Bong)
0,5 tsk salt
2 msk gräslök hackad

1. Skär squashen i cm-tjocka skivor. Halvera och strimla
skivorna i cm-tjocka stavar.
Skär korven i lagom munsbitar.
2. Fräs squash, korv, pressad vitlök och kryddor i olivolja
någon minut under omrörning i en stor gryta.
3. Tillsätt passerade tomater, vatten och kalvfond. Rör om
och låt soppan sjuda 5 minuter utan lock, på svag värme.
4. Smaka av med salt. Strö över gräslök före servering.