Soppan innehåller mycket salvia och vitlök. Båda dessa kryddor blir milda under kokningen så låt dig inte avskräckas av mängderna!
Till soppan är det gott med små skivor av baguette som penslas med olivolja och beströs med riven parmesanost.
Grädda bröden högt upp i ugnen i 250° ca 5 minuter.

För 4 person(er)

Ingredienser

500 g färskpotatisar små fasta
6 vitlöksklyftor
1 msk olivolja
8 dl vatten
0,5 dl grönsaksfond koncentrerad
40 salviablad färska
0,5 krm chili hackad och torkad
1 krm strösocker
1 msk salvia hackad, färsk

Tillbehör

grillat parmesanbröd

1. Skrapa potatisen och skär den i klyftor. Låt den ligga i kallt vatten så den inte mörknar.
2. Skala vitlöksklyftorna och skär dem i klyftor. Hetta upp oljan i en kastrull och fräs vitlöken lätt gyllenbrun.
3. Tillsätt potatisen och fräs ytterligare innan vatten och fond hälls över.
4. Hacka salviabladen lätt innan de läggs i soppan tillsammans med chili och socker. Sjud soppan 10 minuter.
5. Strö eventuellt över lite färsk hackad salvia före serveringen.