Soppa med kungsräkor och tempurafriterade grönsaker

Annonsen laddas.

Soppa med kungsräkor och tempurafriterade grönsaker

 

1. Blötlägg kikärterna i vatten ca 12 timmar. Blanda också frysta räkor med olivolja, vitlök och mejram i en plastpåse i kylen, låt ligga till nästa dag.
2. Soppan: Finhacka skinka, lök och vitlök. Fräs alltsammans i olivolja några minuter. Häll av blötläggningsvattnet från kikärterna och spola av dem. Tillsätt avrunna kikärter, 2/3 av kycklingfonden och
vattnet till lökfräset. Koka drygt 1 timme tills ärterna är riktigt mjuka.
3. Skiva löken som ska friteras riktigt tunt. Lägg den i en skål och salta med 1 tsk. Låt ligga 1 timme.
4. Mixa kikärtskoket i mixer eller med mixerstav. Passera blandningen. Späd med resten av kycklingfonden och vattnet till lagom konsistens. Soppan ska vara ganska tjock. Smaka av med salt.
5. Vispa samman mjöl, bakpulver och iskallt vatten till en klumpfri tempurasmet. Pressa vätskan ur löken gärna i en handduk.
6. Vid serveringen: Hetta upp soppan. Doppa lök och salviablad i frityrsmet och fritera i ca 180° olja ca 1-2 min för löken och endast 1 min för salviabladen. Låt det friterade rinna av på hushållspapper. Fritera hastigt lite färsk mejram. Hetta upp en panna och stek räkorna någon minut.
7. Häll upp soppan i varma tallrikar; arrangera räkor, lök och lite färska örter som hastigt friterats i oljan. Droppa över fruktig olivolja och krydda med svartpeppar.

Recept från Allt om Mat