En färggrann grönsakssoppa med ”kräftsmak” tack vare dillfröna.

För 2 person(er)

Ingredienser

1 morot (100 g)
75 g rotselleri en bit
0,5 gul lök liten,
2 tomater stora, (200 g)
5 dl fiskbuljong av tärning
1 msk tomatpuré
0,5 tsk dillfrön
3 msk philadelphia light
1 nypa gräslök
2 krm salt
1 krm svartpeppar mald

Kräft- och äppelgarnering

1 burk kräftstjärtar i lag (360 g varav 170 g är kräftor)
1 grönt äpple
2 msk gräslök finskuren
1 tsk citronsaft pressad

Tillbehör

6 skivor formbröd
3 msk philadelphia light
gräslök

1. Skala och skär morot, rotselleri och lök i mindre bitar. Skär också tomaterna i bitar. Koka allt i fiskbuljongen tillsammans med tomatpuré och dillfrön tills grönsakerna är mjuka, ca 10 minuter.
2. Låt kräftorna rinna av väl. Kärna ur och strimla äpplet.
Blanda äpplet med kräftstjärtar, gräslök och citronsaft.
3.Mixa soppan slät i mixer tillsammans med philadelphiaost. Smaka av med salt och peppar.
4. Bred philadelphiaost på 3 av formbröden och lägg på de
andra till dubbelsmörgåsar. Grilla dem på grillen eller grillpanna till fin färg. Skär dem på snedden.
5. Lägg kräft- och äppelblandningen i djupa tallrikar och häll den varma soppan runt om garneringen. Servera soppan med de grillade smörgåsarna.

Fler recept med: Fest, Skaldjur, Smalt, Soppa