Soppa av zucchini, fänkål och vit choklad med stekt havskräfta

Recept på soppa av zucchini, fänkål och vit choklad med stekt havskräfta. Vit choklad är en lite överraskande ingrediens som ger en lätt vaniljton till soppan. Servera gärna med bröd.

För 6 personer som förrätt:

Ingredienser

6 havskräftsstjärtar skalade
1 schalottenlök
1 vitlöksklyfta
250 g zucchini + 100 g 
150 g fänkål + 100 g
1 msk olivolja + 1 msk
2 dl vitt vin torrt
5 dl vatten
2,5 msk kycklingfond konc
75 g vit choklad
0,5 tsk salt + 1/2 tsk + 1 krm
1 msk bladpersilja finstrimlad

40 minuter

Soppa av zucchini, fänkål och vit choklad med stekt havskräfta

  1. Skala och hacka lök och vitlök. Tärna 250 g zucchini och 150 g fänkål. Fräs lök, vitlök, zucchini och fänkål 1 msk olja i en gryta 2–3 min. Häll på vinet och koka ca 5 min.
  2. Häll över vattnet och tillsätt fonden. Sjud under lock ca 10 min. Häll soppan i en mixer, mixa slätt eller mixa direkt i grytan med mixerstav. Hacka chokladen, mixa ner den i soppan. Krydda med 1/2 tsk salt.
  3. Ansa och skär 100 g zucchini och 100 g fänkål tunt. Fräs i 1 msk olja 2–3 min. Krydda med 1/2 tsk salt och vänd ner persiljan.
  4. Krydda havskräftorna med 1 krm salt. Stek dem i 1 msk olja ca 2 min.
  5. Häll upp soppan i fyra djupa tallrikar. Lägg i grönsaksfräset och toppa med havskräftor. Servera genast.