Sommarsallad med kyckling och linser

Recept på sommarsallad med kyckling och linser. Snabblagad sommarrätt som funkar till både vardag och fest. Under tiden kycklingen är i ugnen svänger man ihop salladen!

Annonsen laddas.

25 min

Sommarsallad med kyckling och linser

 

1. Sätt ugnen på 200 grader. Snitta kycklingfiléerna på längden och gör en djup ficka med en vass kniv. Fyll med färskost och fäst ihop med en grillpinne. Gnid in filéerna med 2 tsk olja och krydda med 1 tsk salt och 2 krm peppar.

2. Bryn filéerna i en grill- eller stekpanna på medelvärme ca 2 min på varje sida. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper och tillaga mitt i ugnen ca 15 min, tills kycklingen är genomstekt.

3. Halvera tomaterna. Skölj linserna i kallt vatten. Vispa ihop pressad vitlök, vinäger, 2 msk olja, 1 tsk salt och 1 krm peppar. Blanda med linser och tomater.

4. Skölj salladen och lägg den på ett fat. Toppa med linsblandningen. Ta grillpinnarna ur kycklingfiléerna. Skiva dem och lägg dem på salladen.

Recept från Allt om Mat