Sommarprimörer med marinerade kycklinglår och tomat- och dragonaioli

Till den här rätten kan du välja vilka grönsaker som helst.

1. Blanda marinaden. Lägg filéerna i en stor fryspåse och häll marinaden över, se till att alla bitar fuktas. Lägg kallt under tiden
resten förbereds.
2. Koka upp saltat vatten i flera kastruller.
3. Ansa och skölj grönsakerna. På kronärtskockorna tas de nedersta
bladen bort samt en bit av stjälken.
4. Koka rödbetorna för sig ca 20 min, spola dem i kallt vatten och gnid av skalet. Koka kronärtskockorna för sig ca 10 min. Koka potatis ca 10 min, lägg i morötter när 5 min återstår.
I en annan kastrull kokas i tur och ordning: lök ca 5 min, sparris ca 3 min, haricots verts 3-5 min och squash 3-5 min om de är små. Lägg dem efterhand på ett fat och håll varmt under folie. Eller kyl dem i iskallt vatten och värm dem före servering i mikrovågsugn.
5. Ta upp lårfiléerna och trä upp 2-3 stycken på två spett så att de blir plana. Salta dem. Grilla 2-5 min på ena sidan och ca 3 min på
andra.
6. Servera dem genast med nykokta primörer och aioli.

TOMAT- OCH DRAGONAIOLI

Den går lättast att göra med mixerstav eller i en liten matberedare.

Gör så här:
1. Börja med att ta fram samtliga ingredienser så att de blir
rumstempererade.
2. Häll äggulorna i en smal, hög bunke. Tillsätt tomater, vitlöksklyftor
och dragonblad. Kör en stund med mixerstav.
Tillsätt oljan droppvis tills du får en tjock majonnäs.
3. Smaka av med pressad lime, salt och peppar. Späd till önskad
konsistens med lite vatten.

Recept från