Sommarpaj med färska bär och mascarpone

Recept på sommarpaj med färska bär och mascarpone. Mandelmassebottnar kan du baka i förväg och frysa in. Bara att fylla och grädda när du ska ha kalas.

Ca 40 min + 45 min i ugn

Sommarpaj med färska bär och mascarpone

Gör pajdegen så här:

1. Riv mandelmassan grovt. Skär smöret i tärningar och blanda med mandelmassa och mjöl till en deg. Tryck ut degen i en form med veckad kant och löstagbar botten, ca 28 cm i diameter. Ställ formen i kylen ca 30 min.

2. Sätt ugnen på 175 grader. Grädda formen mitt i ugnen ca 15 min.

Fyllning och garnering:

3. Halvera vaniljstången och skrapa ut fröna. Vispa äggulor och socker fluffigt. Rör ut mascarponeosten med mjölken. Blanda ost och vaniljfrön med ägg- och sockerblandningen. Häll krämen i formen. Strö bären över fyllningen. Grädda mitt i ugnen 30–35 min. Låt kallna.

4. Garnera kakan med färska bär. Pudra över florsocker. Serveras ljummen eller kyld, eventuellt med en klick vispgrädde.

Recept från