Grönsakerna marineras och serveras med eget smaksalt. En jättegod rätt till buffén.

För 8 personer

Ingredienser

1 knippe morötter
1 knippe lök färsk
2 zucchini
400 g sockerbönor el sockerärter

Till koket

2 dl torrt vitt vin + 2 dl olivolja
2 rosmarinkvistar
1 msk salt grovt
1 msk strösocker

Garnering och servering

rosmarinkvistar, svarta oliver, gomasiosalt

Sommargrönsaker med gomasiosalt

 

1. Skala eller skrapa morötterna och dela de stora. Skala löken, halvera eller klyfta den. Skiva zucchini, snoppa bönor.
2. Värm vin, olja, rosmarin, salt och socker i en vid panna. Lägg i grönsakerna efterhand (börja med morötterna), koka sakta under lock tills de mjuknat.
3. Lägg upp dem på ett fat och häll en del av marinaden över.
4. Garnera med rosmarin och oliver och låt gästerna förse sig av gomasiosaltet.