Gardera med bakplåtspapper så slipper du eventuell toscakräm på plåten.

För 36 bullar

Ingredienser

Vetedeg:

150 g smör
5 dl mjölk
50 g jäst
1 dl strösocker
2 krm salt
1 msk kardemumma mald
870 g vetemjöl (14,5 dl)
1 ägg till pensling

Toscasmet:

150 g smör
2 mandel rostad, flagad (påsar à 100 g)
2 dl strösocker
0,5 dl vetemjöl
0,5 dl mjölk
0,5 msk vaniljsocker

Fyllning:

100 g smör rumsvarmt (50 + 50 g)
2 msk strösocker (2 + 2 msk)
1 msk kardemumma mald (0,5 + 0,5 msk)

1. Smält smöret i en kastrull. Häll i mjölken och låt blandningen bli fingervarm, 37°.
2. Finfördela jästen i en bunke eller i en hushållsassistent. Rör ut jästen i lite av degvätskan. Blanda ner resten av degvätskan, socker, salt och kardemumma.
3. Blanda i det mesta av mjölet (spara 1/2 dl till utbakning) och arbeta eller kör till en smidig deg som släpper bunkens kanter. Täck och låt degen jäsa 30 min.
4. Sätt ugnen på 250°. Blanda samtliga ingredienser till tosca-
täcket i en kastrull. Rör om och låt den sjuda ca 1 minut på svag värme. Ställ åt sidan.
5. Sätt 36 pappersformar på en plåt med bakplåtspapper.
6. Dela degen på mitten. Kavla degen i två omgångar, ca 35 x 50 cm. Bred ut det rumsvarma smöret och strö över socker och kardemumma.
7. Rulla ihop degen från långsidan och skär rullen i 18 bitar, ca 3 cm breda. Lägg bullarna i formarna. Låt jäsa övertäckta 30–40 min.
8. Pensla med uppvispat ägg. Grädda mitt i ugnen ca 5 min.
9. Fördela toscasmeten över bullarna och grädda ytterligare 6–7 min. Låt svalna på galler.