Solrosquiche med potatis och getost

Strö solrosfrön i en smord pajform innan degen trycks ut, de ger god smak och knaprig konsistens. Om pajen bakas i god tid kan den värmas ugnen på 125° ca 30 min innan den serveras. Täck då med aluminiumfolie.

1. Pajdeg: Blanda samman vetemjöl, smör och äggulor i matberedare. Tillsätt vattnet och kör hastigt ihop degen. Kavla ut degen. Smörj en pajform, 28 cm i diameter, och strö ut solrosfröna i botten och en bit upp runt kanten. Tryck ut pajdegen i formen. Ställ kallt 30 min.
2. Sätt ugnen på 200°. Förgrädda pajskalet mitt i ugnen ca 12 min. Tärna eller mosa potatisen.
3. Lägg potatis och örter i pajskalet och smula över getost.
4. Vispa samman ägg, gräddfil, mjölk, salt och peppar. Häll det i formen. Grädda pajen ca 40 min.
5. Garnera med körsbärstomater och kvistar av färska örter.

Recept från