Solrosbullar

Snabba frukostbullar som smakar ljuvligt nygräddade. De går också bra att frysa.

Ingredienser 10 bröd

1 tsk salt
3 dl vatten
1 msk honung
3 krm jäst, (3 g)
6,5 dl rågsikt, (360 g)
Pensling:
, vatten
Garnering:
1 dl solrosfrön

1. Rör ut jästen i det kalla vattnet. Tillsätt honung, salt och mjöl och arbeta ihop till en lös deg. Täck bunken med plastfolie och låt stå i rumstemperatur 8-10 timmar.
2. Skrapa ut den lösa degen på en väl mjölad arbetsbänk. Mjöla händerna och dra ut den till en långsmal rektangel. Vik ihop degen en gång på längden så att den blir som en baguette. Pensla degen med vatten och strö på rikligt med solrosfrön. Låt jäsa ca 30 min under bakduk.
3. Sätt ugnen på 275° och sätt in en plåt i ugnen.
4. Skär degen i cirka tio bitar och lägg dem på ett bakplåtspapper. Ta ut den heta plåten och dra över bakplåtspapperet med bröden. Sätt tillbaka plåten i ugnen och sänk värmen till 250°. Grädda 15-20 min. Ta ut bröden och låt dem svalna på galler.

Recept från