Sojastekta lammracks med kimchi-coleslaw

Recept på sojastekta lammracks med kimchi-coleslaw.Testa lammracks med asiatisk smaksättning. En krämig coleslaw med kimchi och sesam passar perfekt till.

 

30 minuter + 30 minuter i ugn

Sojastekta lammracks med kimchi-coleslaw – gör så här:

  1. Sätt ugnen på 150°. Lägg lammracksen i en ugnssäker form.
  2. Sås: Skala och riv vitlöken. Blanda den med övriga ingredi-enser.
  3. Häll såsen över köttet. Tillaga mitt i ugnen till 58–60° innertemperatur, beräkna ca 30 min. Vänd köttet en gång under tiden och ös med såsen.
  4. Coleslaw: Finstrimla kålen. Låt kimchin rinna av och finstrimla även den. Rör ihop majonnäs, sesamolja, socker och salt. Blanda i kål och kimchi. Strimla sallads-löken och rör ner den.
  5. Ta ut och låt köttet vila ca 10 min. Skär köttet i bitar.
  6. Anissalt: Rosta anisfröna i en het torr panna och stöt dem sedan i mortel. Blanda med flingsaltet.
  7. Strö anissaltet över köttet. Servera genast med coleslaw till.

Recept av Ylva Porsklev

Vintips till sojastekta lammracks

Highland Heritage Estate Pinot Noir 2016 (2047), Australien, 99 kr. Smidigt, mjukt rödvin med drag av mogna hallon, färska örter och god krydda. 

Jacob´s Creek UnVined Shiraz 2016 (1994), Australien, 59 kr. 
Alkoholfritt rödvin med drag av skogsbär och örter. Lätt sötma i eftersmaken.

Hittar du inte det här vinet på ditt Systembolag, be personalen att hjälpa dig finna ett liknande.

 

Recept från