Skinkfilén är både mager och mör och lämpar sig utmärkt till snabblagade rätter som wok.

För 2 person(er)

Ingredienser

200 g skinkfilé
0,5 dl ljus soja (japansk)
2 msk äppelcidervinäger
2 msk strösocker eller honung
250 g sommarkål eller spetskål strimlad
2 salladslökar
0,5 msk neutral olja
1 dl rädisgroddar eller liknande
1 krm salt (eventuellt)

Tillbehör

2 port ris, gärna fullkorn, soja

1. Strimla köttet fint. Blanda soja, äppelcidervinäger och socker i en skål. Lägg i köttet, blanda väl och låt stå.
2. Strimla kålen fint, skär salladslöken i diagonala bitar.
3. Hetta upp oljan i en wokpanna. Lyft upp köttet ur marinaden och bryn det hastigt. Ta upp ur woken och fräs den strimlade kålen mjuk.
4. Vänd ner köttet och löken, slå på resten av marinaden och tillsätt rädisgroddar. Hetta upp och servera genast med ris.