Sockerkaka med kardemumma – saftig och alltid god

En lättbakad, saftig sockerkaka med kardemumma. Kakan blir extra luftig när man siktar ner mjölet.

20 MIN + CA 40 MIN I UGNEN

Sockerkaka med kardemumma

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 175°. Smält smöret och ställt åt sidan. Blanda mjöl, bakpulver och kardemumma
  2. Vispa ägg och socker fluffigt med elvisp. Sikta ner mjölblandningen, lite i taget, och tillsätt smör och mjölk. Vispa försiktigt ihop till en jämn smet. Häll smeten i en smord och bröad form, ca 1 1/2 liter.
  3. Grädda kakan i nedre delen av ugnen ca 40 min. Prova med sticka, den ska vara torr när kakan är färdig. Vänd kakan upp och ner på ett bakplåtspapper eller ugnsgaller. Låt svalna 2-3 min och lossa sedan formen.

Recept från