Sockerärtssoppa med kallrökt regnbåge

En enkel delikatess som bygger på härligt gröna sockerärter och sältan från den rökta fisken.

30 min

1. Ansa sockerärterna. Koka upp vattnet i en gryta. Lägg i sockerärterna och låt dem koka 4–5 min. Ta upp sockerärterna och lägg dem i iskallt vatten. Spara 4 dl av kokvattnet.
2. Skala och finhacka vitlöken. Koka upp vitlök och vin i grytan. Tillsätt det sparade kokvattnet, grädde och fond. Låt koka ca 5 min.
3. Lägg sockerärterna i soppan och mixa den slät med mixerstav. Smaksätt med citronsaft, salt och peppar. Sila soppan genom en finmaskig sil och låt kallna.
4. Lägg ut fiskskivorna på en skärbräda. Skala och klyfta ägget. Strimla salladslöken. Lägg ägg, lök, ärtskott och dill  på laxskivorna och rulla ihop. Skär rullarna i mindre bitar.
5. Mixa den kalla soppan med crème fraichen. Ställ laxrullarna i portionskoppar och häll över soppan. Garnera med dillkvistar.

Recept från