Sockerägg

Små ägg av mandelmassa doppas i sockerglasyr. Något gott göms inuti, t ex små bitar av choklad eller nougat, rostade nötter eller daimkulor.

Sockerägg

1. Dela mandelmassan i 15 små bitar. Omslut varje chokladbit med en bit mandelmassa och forma till ett ägg.
2. Mät upp florsockret och blanda med olja, mjölk och citronsaft till en tjock smet. Färga eventuellt med några droppar karamellfärg.
3. Mikra smeten på full effekt ca 10 sekunder och rör sedan om. Mikra ytterligare ca 20 sekunder tills den blivit lös och smidig.
4. Doppa ner ett ägg i taget i smeten med hjälp av en gaffel. Lägg upp på en bricka klädd med bakplåtspapper och dekorera eventuellt med lite strössel innan sockret stelnar. Arbeta så snabbt du kan, för smeten stelnar fort. När den börjar svalna och tjockna kan du mikra den några sekunder tills den blir smidig och lättarbetad igen, men var försiktig så att den inte börjar koka. Låt äggen stelna på brickan och förvara sedan i rumstemperatur.

Recept från