Snittar med getostkräm

Recept på snittar med getostkräm. Färska fikon blir gott och vackert på  getostkrämen.

För 16 snittar:

Ingredienser

8 skivor formbröd
2 msk olivolja

Getostkräm:

100 g getost krämig
1,5 dl crème fraiche
1 krm salt

Garnering:

4 fikon
timjanblad

15 minuter

Snittar med getostkräm — gör så här:

  1. Skär bort kanterna på bröden och skär varje brödskiva till två trekanter. Stek bröden krispiga på båda sidor i olja och låt rinna av på hushållspapper.
  2. Getostkräm: Mixa getost och crème fraiche till en slät kräm. Krydda med salt.
  3. Lägg en sked getostkräm på varje brödskiva. Skär fikonen i fyra klyftor och garnera snittarna med dem samt timjanblad.

Recept av Jennie Benjaminsson