Snabbt och enkelt bröd

Hembakat bröd kan förgylla den kallaste vinterdag. I det här receptet ingår lite skrädmjöl, som är rostat havremjöl. Men det kan bytas ut, mot samma mängd grahamsmjöl.

Annonsen laddas.

20 min + 50 min jäsning + 12 min i ugn

1. Finfördela jästen i en bunke och lös upp den i det ljumma vattnet. Tillsätt olivolja och skrädmjöl. Blanda ner vetemjöl och salt och arbeta degen ca 5 min. Täck med bakduk och låt den jäsa på varm och dragfri plats ca 30 min.
2. Sätt ugnen på 250°. Tag upp degen på en mjölad arbetsyta och knåda den lätt. Dela i två delar och forma till avlånga baguetter. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Skåra några diagonala snitt med vass kniv. Täck med duk och låt jäsa ca 20 min.
3. Grädda mitt i ugnen ca 12 min. Låt svalna under bakduk på galler.

Recept från Allt om Mat