Med färdiga libabröd eller tortillabröd fixar du pizzorna blixtsnabbt.

För 4 person(er)

Ingredienser

200 g strimlad skinka 4 dl
4 dl riven ost
75 g strimlad ananas (1 dl)
1 tsk smulad oregano eller basilika
4 tortillabröd eller libabröd*
1,5 dl chilisås av ketchuptyp
12 tunna skivor ananas (200 g)
2 tsk olivolja

Garnering:

färsk oregano

1. Sätt ugnen på 225º. Blanda skinka, ost, ananas och oregano.
2. Lägg bröden på två plåtar med bakplåtspapper. Bred på chilisåsen och fördela skinkblandningen över, spara en kant.
Toppa med ananasskivorna. Pensla brödkanterna och ananasskivorna med oljan.
3. Grädda pizzorna mitt i ugnen 8–10 min. Passa noga så att brödet inte blir bränt! Toppa med oregano.

*Libabröd är ett platt pitabröd.Finns i många livsmedelsbutiker.