Snabblunch med bönor och kantareller

Recept på snabblunch med bönor och kantareller. Bönorna mättar och ger bra ­proteiner. Toppa gärna med ­timjan – alltid gott till svamp.

20 minuter + 20 minuter i ugn

Gör så här:

  1. Ansa svampen och skär den eventuellt i mindre bitar.
  2. Sätt ugnen på 225°. Skala och skär morötterna i stavar. Halvera tomaterna. Blanda morötter och tomater med 1 msk olja och 1/2 tsk salt på en plåt med bakplåtspapper. Tillaga mitt i ugnen ca 20 min.
  3. Dressing: Skölj citronen noga i ljummet vatten. Riv skalet och pressa ut saften. Blanda citronskal och -saft, olja, honung och salt.
  4. Skölj av bönorna med kallt ­vatten och låt rinna av. Blanda ­bönorna med morötter och tomater och hälften av dressingen.
  5. Stek brödet i 1 msk olja tills det fått fin färg. Bryt i mindre bitar. Bryt osten i bitar. Strö bröd och ost över salladen.
  6. Stek svampen i smör tills all vätska kokat in. Skala och finhacka vitlöksklyftan och låt den steka med. Krydda med 1/2 tsk salt.
  7. Toppa salladen med svamp och garnera med örter. Servera med resterande dressing.

 

 

Recept från