Snabbfixad lasagne

Färsk sparris är både gott och festligt men kan naturligtvis ersättas med fryst eller kombineras med haricots verts eller andra gröna grönsaker.

20 min

1. Ansa den färska sparrisen eller tina den frysta. Koka upp lättsaltat vatten i en vid kastrull. Lägg i färsk sparris och sjud 2 minuter, tillsätt lasagneplattorna och koka ytterligare 3 minuter. Fryst, tinad sparris läggs i på samma gång som lasagneplattorna.
2. Koka upp såsen i en vid gryta. Hacka hälften av basilikan och blanda i tomatsåsen.
3. Vänd ner lasagneplattor och sparris i såsen, lägg upp i
ugnssäker form eller på ugnssäkra tallrikar.
4. Sätt ugnen på grill och högsta värme. Lägg en skiva
getost på varje portion eller smula över osten. Gratinera
högt upp i ugnen 3-5 minuter, tills osten får färg.
5. Garnera med basilikablad och servera.

Recept från