Recept på snabbfixad lasagne. Färsk sparris är både gott och festligt men kan naturligtvis ersättas med fryst eller kombineras med haricots verts eller andra gröna grönsaker.

För 4 personer

Ingredienser

400 g grön sparris färsk eller fryst
250 g lasagneplattor färska
1 burk färdig tomatsås à 400-500 g
1 basilika kruka
200 g getost

20 min

Snabb lasagne – gör så här:

  1. Ansa den färska sparrisen eller tina den frysta. Koka upp lättsaltat vatten i en vid kastrull. Lägg i färsk sparris och sjud 2 minuter, tillsätt lasagneplattorna och koka ytterligare 3 minuter. Fryst, tinad sparris läggs i på samma gång som lasagneplattorna.
  2. Koka upp såsen i en vid gryta. Hacka hälften av basilikan och blanda i tomatsåsen.
  3. Vänd ner lasagneplattor och sparris i såsen, lägg upp i
    ugnssäker form eller på ugnssäkra tallrikar.
  4. Sätt ugnen på grill och högsta värme. Lägg en skiva
    getost på varje portion eller smula över osten. Gratinera
    högt upp i ugnen 3-5 minuter, tills osten får färg.
  5. Garnera med basilikablad och servera.