Snabba sommarströmmingen

Ta tillvara sommarens skatter i form av fisk och grönsaker. Busenkel och god mat, precis som det ska vara när man är ledig.

20 min + 15 min i ugn

1. Sätt ugnen på 200°.
2. Kärna ur och skär paprikan i grova bitar. Skär squash på längden. Skär tomater, knipplök och fänkål i grova skivor.
3. Stek squash och paprika hastigt i 2 msk olja i stekpanna, krydda med 1 krm salt.
4. Klipp bort fenorna på strömmingsfiléerna. Krydda med 2 krm salt och peppar på båda sidor. Ringla 1 msk olja i bottnen på en ugnssäker form. Varva grönsakerna med strömmingsfiléerna.
5. Dressing: Skala och skiva vitlöken i ­tunna skivor. Tvätta citronen noga i ljummet vatten. Riv skalet och pressa ut saften. Blanda vitlök, citronsaft och citronskal med övriga ingredienser till dressingen. Ringla den över fisken och grönsakerna.
6. Tillaga strömmings- och grönsakslådan mitt i ugnen ca 15 min. Strö över gräslök och servera med ris eller bröd.

Recept från