En liten burk musslor i vatten är kanonbra att ha på lut. Då kan du snabbt fixa en läcker liten förrätt.

För 4 person(er)

Ingredienser

1 burk musslor i vatten
1 ägg gula
1 tsk dijonsenap
1 tsk citron pressad
1 vitlök klyfta, pressad
1 krm salt
0,33 krm cayennepeppar
0,5 dl rapsolja
6 bröd skivor, gärna ciabatta
0,5 msk smör till stekning
2 salladslökar strimlade

1. Låt musslorna rinna av i ett durkslag.
2. Blanda samman äggula, senap, citron, vitlök, salt och
cayenne i en rundbottnad skål.
3. Vispa ner oljan droppvis och efter hand i en jämn stråle till en majonnäs.
4. Stek brödskivorna i smör i en stekpanna på medelgod värme så de får lite färg på båda sidor.
5. Blanda ner de avrunna musslorna i majonnäsen och fördela på brödsnittarna. Toppa med strimlad salladslök.