Oerhört snabblagat, bara 4 ingredienser behövs. Köttfärsbiffarna får en god rostad löksmak av soppulvret, och kesellan bidrar till den fina porösa konsistensen. Inlagda rödbetor eller tomatsallad med lök är gott till.

För 4 person(er)

Ingredienser

500 g nötfärs
1 lätt kesella
1 fransk löksoppa (Blå Band), 1 påse

Tillbehör:

sallad, inlagda rödbetar
800 g klyftpotatis

Enkla köttfärsbiffar – gör så här:

  1. Sätt ugnen på 225°.
  2. Sätt in långpannan med potatisklyftorna mitt i ugnen 10–12 min innan du sätter in biffarna.
  3. Blanda färs, kesella och det torra soppulvret väl.
  4. Gör plats för biffarna bland potatisen. Klicka och forma 4 stora biffar direkt i långpannan.
  5. Stek ytterligare 12–15 min tills biffarna känns klara och potatisen fått fin färg.