Mynta är en poppis ört i Storbritannien, och här hamnar den i en snabblagad pasta med fänkål och bacon.

För 4 person(er)

Ingredienser

300 g pasta t ex spagetti
1 bacon färdigtärnat (270 g)
500 g fänkål
1 kruka mynta
0,5 kruka kruspersilja
1-2 krm svartpeppar nymald
0,75 tsk salt
3 msk vitvinsvinäger
150 g fetaost

Tillbehör

150 g sallad blandad

1. Koka pastan enligt anvisning på paketet. Stek baconet i en stekpanna på medelvärme ca 5 min. Häll ev bort lite av baconfettet.
2. Ansa och tärna fänkålen fint. Hacka mynta och persilja. Stek fänkålen tillsammans med baconet ca 3 min. Krydda med peppar och salt.
3. Häll på vinäger och blanda snabbt ner mynta och persilja samt fintärnad fetaost. Servera med nykokt pasta och lite blandad sallad.

Ca 530 kcal per portion, 23 g fett,
21 g protein, 57 g kolhydrater

Fler recept med: Frukost, Pasta, Smalt